Profile Photo

ภควรรษ ทองนวลจันทร์

PHAKAWAT TONGNUANCHAN

อาจารย์ (Lecturer)

Department of Food Science and Nutrition

phakawat.t@psu.ac.th

Expertise:

About

Dr.PHAKAWAT TONGNUANCHAN is currently a lecturer in the Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Science and Technology. He has been an academic staff member in this faculty since 2015. In 2015, he earned his ปร.ด. in วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร from the Prince of Songkla University, Thailand.

His expertise and research areas are in วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร. To date, he has published 14 Scopus-indexed papers, accumulating over 1,939 citations and an h-index of 11.

🎓 Education

ปร.ด.วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร

Prince of Songkla University, Thailand (2015/2558)

วท.ม.วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร

Prince of Songkla University, Thailand (2011/2554)

วท.บ.Food Science and Nutrition

Prince of Songkla University, Thailand (2008/2551)

🎖 Expertise

Overview

Papers (Scopus/ISI/TCI)
Scopus-14 papers
ISI-13 papers
TCI-0 papers

📊 Research Metrics

🔬 Research Projects

4
Projects
📖
    PAGE-1
  • ผลของสภาวะการแช่ต่อคุณลักษณะของถั่วดำ
    Effect of Soaking Conditions on Characteristics of Black Gram
    บทบาท: หัวหน้าโครงการ, 2562
  • สมบัติของฟิล์มสตาร์ชผสมจากมันสำปะหลังและเมล็ดทุเรียน
    Properties of Starch Blend Films from Cassava and Durian Seed
    บทบาท: หัวหน้าโครงการ, 2561
  • <b>การพัฒนากระบวนการผลิตเต้าหู้แข็งจากถั่วดำ</b>
    <b>Development of Production Process for Firm Tofu from Black Bean</b>
    บทบาท: หัวหน้าโครงการ, 2561
  • ผลของสารลดแรงตึงผิวจากพอลิแซ็กคาไรด์ชนิดละลายน้ำได้ต่อความคงตัวของสารละลาย ฟิล์มอิมัลชันและสมบัติของฟิล์มอิมัลชันจากเจลาตินหนังปลาและน้ำมันรำข้าว
    Effect of Different Water-Soluble Polysaccharide Surfactants on Emulsion Stability and Properties of Emulsion Film Based on Fish Skin Gelatin and Rice Bran Oil
    บทบาท: หัวหน้าโครงการ, 2560

WoS/ISI Papers

13
ISI papers
📘
📘

Scopus Papers

14
Scopus Papers
📘
📘